Mijn tweede week (bekijk ook de nieuwe foto's!)
Zo, mijn tweede week zit er weer op. Ging super snel voorbij!
Dinsdagavond ben ik met Kim en mijn Italiaanse huisgenoot, Daniele (is een jongen) naar the Gaff geweest, een club waar die avond een wet t-shirt contest plaatsvond. Voornamelijk leuk voor de mannen. Een meisje die alleen in string en kort wit t-shirt het podium opkwam en eraf ging met alleen de string aan die had gewonnen en ging met 200 dollar naar huis. Heel apart.
Vrijdag was ik vrij en ben ik naar het aquarium geweest en een Chinese tuin, bij Darling Harbour. Zaterdag ben ik rond zonsondergang naar the Sydney Tower geweest. Is het hoogste punt, gebouw kan je het niet noemen, het is een toren, in Sydney. Met uitzicht over de stad, helemaal rondom. Dat was heel mooi en cool om te zien! Vandaag, zondag heb ik niet zoveel gedaan, het wordt hier al om half 6 donker en om 6 uur is het donker, dus de dag is heel snel voorbij, maar volgens mij had ik dat al gezegd. Dus ik heb een beetje rondgelopen en wat boodschappen gedaan.
Ik heb van de week lekker hagelslag gehaald bij het Nederlandse assortiment bij Coles, supermarkt! Daar ben ik heel blij mee.
Sommigen weten dit misschien niet, maar in Australie rijden ze aan de linkerkant van de weg! Heel apart. Misschien heb ik dit ook al gezegd, maar er wonen SUPER veel Aziaten hier. Ik zie evenveel Aziaten als blanken op de weg. Je hebt ook heel veel Aziatische restaurantjes, maar ik vind het eten tot nu toe bij de meeste plekken niet echt top. Ik ga dan ook wel naar de super goedkope eettentjes, dus ik moet niet klagen. Voor 8 euro heb je een hoofgerecht, wat redelijk smaakt.
Verder heb ik net als vorige week dat ik me veel dingen bedacht die ik op wou schrijven, die ik opmerkelijk vind aan Sydney, maar op het moment dat ik het op moet schrijven weet ik niets meer. Ik zal het voortaan in mn mobiel schrijven. Ow ja, ik sprak met 2 jongens over haaien in de oceaan. De ene zei dat hij in zn leven 3 keer het water uit moest omdat er een haai zwom (dus zeg gemiddeld eens per 7-10 jaar) en de ander had 2 keer dat hij het water uit moest en 2 keer dat hij een haai zag terwijl hij op het strand stond. Ik kan me niet meer herinneren welk strand dat was, maar ik ben best wel bang geworden nu voor haaien!!! Als ik er 1 zie dan weet ik niet of ik daarna nog het water in durf hoor.. Het schijnt wel dat ondanks dat er veel haaien zijn terwijl er mensen zwemmen, dat de kans klein is dat je gebeten wordt, en er is in de afgelopen 200 jaar ofzo maar 1 keer een dodelijke aanval geweest. Maar ja, ik krijg al de bibbers als ik eraan denk..
Ik heb al een aantal leuke dingen in gedachten voor komende week, maar die hou ik nog even geheim :p
Ik heb trouwens nog steeds geen heimwee. Denk heus wel elke dag even aan Nederland en aan de mensen thuis, maar ik vermaak me hier tot nu toe prima en heb nog niet echt dat ik bepaalde dingen mis.
Voor de mensen die me erg missen en al aan het aftellen zijn, is het misschien handig om te weten dat er nog 22 weken te gaan zijn.. Dan ben ik er weer!!
Groetjes vanuit Sydney!
wat een verhalen! veel plezier nog jess geniet ervan:) xx
Wat gek dat er zoveel Aziaten wonen zeg! Ik wist ook helemaal niet dat ze daar aan de linkerkant rijden.
Wou jij nou gaan surfen daar? Zou dan wel goed navragen of er haaien voorkomen! Echt een eng idee..
Spreek je volgend weekend of misschien van de week!
Liefs Tamara
Ik ga zeker weten surfen! Ik weet dat er bij bijna elk strand wel kans is op haaien, bij sommige misschien meer dan bij anderen, maar gelukkig las ik net in m'n boekje van Sydney dat je bij Shark Bay niet bang hoeft te zijn voor haaien als je gaat surfen, want daar hebben ze netten gespannen! Wat ze van mij bij elk strand wel mogen doen...
Thnx Roos!
Ik geniet zeker van elk moment :-)