Mijn vierde week
De afgelopen week en vooral het weekend gingen super snel voorbij!
Zoals ik al had verteld was ik maandagavond in het theater waar mijn geschreven stuk werd opgevoerd.
Dinsdag ben ik in mn galajurk naar een openingsfeest voor het Fringe Festival gegaan. Bleek dat ik nogal overdressed was :S Sommigen hadden een hippe jurk aan, maar niemand in een cocktailjurk.
Er waren wat optredens die waren wel okee, maar Sarah ging naar een directors vergadering, die daar ergens op het feest plaatsvond, en zei dat het misschien interessant was voor mij om erbij te zijn. Niet dus, heb een uur lang uit mn neus zitten eten. Daarna ging ik weer naar het feest waar ik 2 vrouwen van the Cat Protection Society of NSW (New South Wales, de provincie waar Sydney ligt) ontmoette! Schijnbaar zijn ze in Australie niet zo katvriendelijk en worden er in dit centrum katten opgevangen. Ze schijnen ook veel kittens te hebben, dus ik ga binnenkort wel even langs om met kleine katjes te knuffelen :-) Het ligt vlakbij mn werk.
Woensdagavond ben ik uit eten geweest om de hoek van het apartement, met Ali, mijn huisgenoot. Maar ja, echt uit eten kan je het niet noemen, voor 10 dollar. En daarna ben ik met Kaya naar een bar geweest en hebben we wat drankjes gedaan.
Donderdagavond was ik doodmoe, omdat ik de nachten daarvoor telkens tot laat in de weer was geweest. Ben toen vroeg naar bed gegaan.
Vrijdag ben ik na het werk naar de opening show geweest van the Fringe Festival. Was wel een grappige show waar erg mooi gezongen werd door verschillende artiesten. Daarna ben ik met 2 huisgenoten naar de club Soho geweest, waar een verjaardagsfeestje was van een klasgenoot van hen. Was wel gezellig en leuke muziek voor de verandering! Heb ook een aardig Indisch meisje ontmoet waar ik mogelijk binnenkort iets leuks mee ga doen. Tot nu toe heb ik ondervonden dat het nog best lastig is om vriendinnen te maken. Kim en Kaya zijn wel vriendinnen, en de jongens in het huis ook wel. Ik kan het gelukkig met iedereen goed vinden in het huis (als een van de weinigen ga ik met iedereen wel om, wat wel een goed teken is). Maar daarbuiten is het vrij lastig om vriendinnen te maken. Maar dat komt hopelijk nog wel, en zo niet dan is dat jammer.
Zaterdag ben ik weer naar het Wildlife Park geweest, dit keer met een opgeladen camera, en heb nog wat plaatjes geschoten. Daarna ben ik met Ali naar een theater voorstelling geweest. Ik wil alle huisgenoten, die het leuk vinden, een keer meenemen naar een voorstelling, omdat ik voor alle shows 2 kaartjes krijg. De show heet Vari-a-tease en was erg apart. Er waren een paar magicians die optraden en ook was er een vrouw die met alleen een string aan en glitters voor het tepels in een bad ging staan, op het podium, en melk over haar lichaam heen goot. Heel apart. Er was ook een vrouw die in ondergoed ging paaldansen. Die kon het echt super goed, was heel indrukwekkend!
Gisteren ben ik voor het eerst even gaan winkelen. In het Queen Victoria Building hebben ze hele dure winkels. Zegmaar de P.C. Hoofd van Sydney. Maar daar heb ik uiteraard niets gekocht.
En gisteravond had ik zoals elke zondagavond Skype 'dates' met mn mama & Alain, Jeshe, en Tamara. Maar waar was je nou Tamara?! :-(
Deze komende week ga ik naar wat voorstellingen in het theater, en verder ben ik door mn geld heen voor deze maand, dus tot de 24ste moet ik het even rustig aandoen helaas..
Het wordt gelukkig wel langzamerhand warmer hier! Vooral in de avonden is het niet meer zo ijskoud. Over 3 weekjes kan ik wel een duik in de zee wagen denk ik!
Voor degenen die de aflevering van Sex and the City hebben gezien waarin Charlotte voor het eerst ' oi' zegt, is het misschien grappig om te weten dat ik gisteren voor het eerst 'hypes' (spreekt het uit als hieps) heb gezegd!
Dat is iets dat echt alleen door Australiers wordt gebruikt en het betekend 'veel'. Je kan het voor alles gebruiken; hypes of people, hypes of text messages, hypes of sugar, en ga zo maar door.
Hey Jes,
Je hebt het maar druk daar! Wanneer zullen we een skype date houden?
xxx Babette
Weet je zeker dat het "hypes" gespeld wordt en niet "heaps"? Die rare Australiërs hebben die rare spelling van die rare Engelsen overgenomen!
Volgens mij: heap = hoop (en hoop = ring, ring = bel, etc.), hype is kort voor hyperbole = overdrijving.
hey Bette,
Ik weet niet zo goed wanneer ik doordeweeks tijd heb, maar we kunnen wel zondag afspreken om 11.30 voor jou. Dat is waarschijnlijk iets te vroeg? Anders kan ik donderdagavond misschien wel een uurtje voor je vrijmaken :-) Ik weet niet of je naar school moet die middag? Wie weet kan ik zaterdagavond, maar dat weet ik nog niet..
Liefs Jess
Hey Peter,
Ja, voortaan beter eerst alle berichten lezen voor je me verbeterd! :p
verbeterd -> verbetert
Sorry, dit was voor open doel.
Mama zei ook al dat ik in mn verhalen veel d en t fouten maak. Ik lijk in dat opzicht soms dyslectisch, heb er altijd al moeite mee. Maar ik zal er voortaan beter op letten.